Artikelen

Alles over voeding, verzorging, huisvesting en bijzonderheden van schildpadden.

15May

Dat het uitbroeden van schildpadeieren op een koudere temperatuur relatief meer mannen oplevert en op een warmere temperatuur meer vrouwen, is al een tijd bekend. Maar waarom is gedeeltelijk nog een mysterie.

15Sep

Een uitgebreid engels artikel over de Malaclemys terrapin (diamond back turtle) met interessante informatie over de verzorging van deze diamantrugschildpad.

11Aug

In deel 2 van de verhaal geef ik uitleg waarom ik bepaald keuzes heb ik gemaakt tijdens het ontwerpen van mijn schildpaddenvijver.

11Aug

Waar moet je aan denken bij het maken van een vijver voor schildpadden. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en doe je ideeën op.

27Jul

Mooi beelden van de onderwaterwereld van schildpadden tijdens het snorkelen.

13Jul

De vulkanische Galapagoseilanden zijn 5 miljoen jaar geleden ontstaan. De dieren leven hier op unieke wijze zoals de Galapagoseiland schildpadden.

14May

De stap voor stap opbouw van een buitenterrarium voor de russische vierteenschildpad (Agrionemys Horsfieldii) voorzien van kas en beplanting.

03Feb

Om de daglente te volgen neem ik de gemiddelde uren per maand en stel de schakelklokken hier op in voor een natuurlijk daglente ritme voor de schildpadden.

03Feb

Door het warmer worden van het klimaat worden in de natuur meer vrouwlijke Chrysemys picta belli geboren dan mannen.