Buitenverblijf Russische vierteenschildpad

Buitenverblijf russische vierteenschildpad - Agrionemys Horsfieldii - met kas en planten

14May

Via het ESF heb ik 5 in beslaggenomen Agrionemys Horsfieldii oftewel Russische vierteenschildpadden gekregen. Het zijn 3 mannen en 2 vrouwen. Omdat de mannen in paartijd nogal aggressief naar elkaar kunnen zijn, is er wat ruimte nodig zodat ze elkaar kunnen ontlopen. Daardoor zijn de plannen in de tuin wat gewijzigd. Na lang te hebben gegoogled naar voorbeelden, heb ik eindelijk een goed buitenterrarium kunnen maken. Ze leven in steppe achtige gebieden met grassoorten en rotsachtige grond. Dit is het algemene habitat, ondersoorten kunnen in andere omgevingen leven. Meer informatie hierover vind je op de Agrionemys Horsfieldii pagina.

De terrarium is 2,10 bij 2,20 meter. De kas is 1,10 bij 0,6 meter. Deze is gefundeerd met tegels. In de tuin is naar willekeur een aantal heuvels gemaakt. Vervolgens heb ik ook naar willekeur een flink aantal zwerfkeien er in gegooit. Vervolgens heb ik er zand bijgeschept zodat de keien enigzins zijn ingegraven. Als beplaning is gekozen voor sedum soorten omdat deze de grond mooi bedekken en een natuurlijk uiterlijk geven. Tevens vinden de viertenen deze ook lekker. Tijd zal leren of de sedum sneller aan gaat groeien dan ze worden opgegegeten.

De lege vlakte voor aanvang.

De tussenmuur en de kas zitten er in.

De kas staat op een verhooging en is gefundeerd met tegels.

Het zand geeft de vorm al weer.

De grootste gedeelte van het zand en de rosten zitten er in. Daarna is er nog extra zand bijgekomen om de stenen iets in te graven.

Tussendoor is de eerste lunch al genuttigd in het nieuwe terrarium.

Bij de Intratuin diverse planten in de aanbieding gehaald. Sedum Album, Sedum Reflexum en Andromeda polifioa blue lagoon. Allemaal winterhard.

Er zit geen verichting in de kas. Dat is nog een optie voor de wat koudere dagen in de lente, zomer en herfst.