Blog

20May

De afgelopen jaren zijn heel wat exotische rood- en geelwangschildpadden in de parkvijver De Mik in Brasschaat achtergelaten.

18May

De mannelijke schildpad werd aangetroffen op de Wilhelminalaan in Zevenaar, waarna het reptiel naar de dierenarts is gebracht. De exacte vindplek is niet bekend. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Amivedi Arnhem.

16May

Meestal zitten de dieren in de dierentuin. De dierenambulance in Amsterdam heeft een schildpad gevonden die tegenover Artis liep. Bij Artis weten ze van niets, alle dieren zitten daar nog in hun hok. Niemand weet van wie de schildpad wel is.

20Apr

Opnames van de Emys orbicularis (Europese moerasschildpad) tijdens het zwemmen en eten. Opnames zijn gemaakt vanuit verschillende hoeken.

31Mar

Minstens 80 babydwergschildpadjes verlieten hun nest aan de zuidelijke rand van het strand van Versova verlieten om naar de Zee te trekken. Aan de kust van Odisha werd vorige maand nog een record van 428.083 eitjesleggende dwergschildpadden waargenomen.

01Mar

Grote aantalle Dwergschildpadden (Lepidochelys olivacea) leggen massaal nesten in het Odisha’s Ganjam district. Dit is een bedreigde schildpaddensoort.

04Feb

Schildpad voorjaarslanddag zaterdag 21 april 2018 met Testudo hermanni hercegovinensis, Testudo marginata) en de Europese moerasschildpad (Emys orbicularis)

30Jan

In Singapore is op een strand 106 eitjes terug gevonden van een karetschildpad. Die soort is al jaren met uitsterven bedreigd.

25Jan

De zeeschildpaddensoort is vatbaar voor een virus dat kanker veroorzaakt. Opereren is vaak geen optie omdat de huid van de schildpad niet goed dichtgroeit.

01Jan

De inwoners van de Mexicaanse kuststaat Oaxaca hebben afgelopen week duizenden pasgeboren zeeschildpadden vrijgelaten in de Stille Oceaan.

25Dec

Sinds gisteren is de nieuwe website van het ESF online. De website is helemaal opnieuw opgebouwd. Uiteraard is de website nu ook responsive.

25Dec

Op een dag hoort hij mevrouw Silver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppy grijpt zijn kans en verzint voor haar een toverspreuk.