Blog

04Feb

Schildpad voorjaarslanddag zaterdag 21 april 2018 met Testudo hermanni hercegovinensis, Testudo marginata) en de Europese moerasschildpad (Emys orbicularis)

30Jan

In Singapore is op een strand 106 eitjes terug gevonden van een karetschildpad. Die soort is al jaren met uitsterven bedreigd.

25Jan

De zeeschildpaddensoort is vatbaar voor een virus dat kanker veroorzaakt. Opereren is vaak geen optie omdat de huid van de schildpad niet goed dichtgroeit.

01Jan

De inwoners van de Mexicaanse kuststaat Oaxaca hebben afgelopen week duizenden pasgeboren zeeschildpadden vrijgelaten in de Stille Oceaan.

25Dec

Sinds gisteren is de nieuwe website van het ESF online. De website is helemaal opnieuw opgebouwd. Uiteraard is de website nu ook responsive.

25Dec

Op een dag hoort hij mevrouw Silver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppy grijpt zijn kans en verzint voor haar een toverspreuk.

19Dec

The intermediate musk turtle a new species of turtle cements Alabama’s title as the center of turtle biodiversity in North America

14Dec

Het Enschedese asiel bracht alle landschildpadden al naar een grote schildpaddenopvang in Harkema in Friesland.

13Dec

Een zeldzame zeeschildpad heeft een flinke reis gemaakt vanuit het Caribisch gebied. Het uitgeputte diertje bereikte eind vorige week de kust van Engeland

21Nov

In Frankrijk leeft voornamelijk de Emys orbicularis orbicularis van het type I. Ze zijn gemiddeld tussen de 19 en 23 cm groot.

04Nov

400 dode zeeschildpadden aangespoeld bij de baai van Jiquilisco. vermoedelijk zijn ze overleden door het eten van algen die zijn besmet met saxitoxin.

26Oct

Er zijn slechts drie levende Yangtze-weekschildpadden bekend, een mannetje en vrouwtje in China en een ander volwassen dier in Hanoi.

20Oct

Frederica (Aldabrachelys gigantea hololissa) die al 26 jaar met Jonathan samen woont, blijkt toch een mannetjeschildpad te zijn.

14Oct

De schildpadbak heeft een grote van 300 X 226 X 60 cm. De waterhoogte is 40 cm. Er zit in totaal 1700 liter water in en 680 liter aan landinhoud.

13Oct

De Geochelone platynota balanceerde twee decennia geleden nog op het randje van de afgrond en leek toen gedoemd om binnen een paar jaar uit te sterven.

09Oct

In een grensregio tussen Colombia en Panama is een nieuw soort sierschildpad ontdekt. Dit soort is nauwverwand met soorten die duizende kilometers verder op

25Sep

De schildpad weegt ruim 700 kilo en is twee meter lang. Deze is met een kraan vervoert. Eerder werd ook een kleinere Lederschildpad gevonden.

20Aug

Drie roodwangschildpadden en een Moorse landschildpad gevonden in een auto in Duitsland. De vader kreeg een boete van eur 1000,00.

18Aug

Peter Paul van Dijk geëerd met prestigieuze Behler Turtle Conservation Award voor zijn waanzinnige inzet voor de schildpadden.

18Aug

John Fletcher uit Engeland heeft zijn landschildpad met mond-op-mondbeademing gered van de dood nadat hij haar in de vijver vond.

26Jul

Ter ere van de 65e verjaardag van de Thaise koning Vajiralongkorn zijn 1066 zeeschildpadden losgelaten in de zee.

25Jul

Het weten dat deze dieren vocaliseren en communiceren met elkaar heeft een grote invloed op de manier waarop organisaties werken om dat soort te redden.

18Jul

Europa heeft de lijst met zorgwekkende, invasieve uitheemse dier- en plantensoorten die het vorig jaar voor het eerst werd gepubliceerd.

11Jul

Dit jaar zijn al 600 schildpadden behandeld aan verwondingen door het Turtle Trauma Center in Ontario. De meeste zijn aangereden door auto's.

09Jul

Een aantal vluchten moest wachten tot dierenbeschermers de diamantrugschildpadden hadden gevangen. De dieren werden op een veilige plek weer uitgezet.

21Jun

Een vrouwelijke zeeschildpad raakte vermoedelijk na het leggen van eieren de weg kwijt en kwam terecht in de tuin

16Jun

In verschillende wateren in de gemeente Sliedrecht zijn schildpadden gezien. De beesten richten geen schade aan en zijn niet gevaarlijk.

09Jun

Zo'n 130 verwaarloosde schildpadden zijn vrijdag door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen.

31May

De Moorse beekschildpad is zowel erg schichtig als nieuwsgierig. Bij het minste of geringste schieten ze weg en komen ook snel weer kijken.

31May

Je kunt Chrysemys nu ook volgen op Google plus. Regelmatig zullen caresheets en artikelen worden toegevoegd aan de website en aan Google plus.

29May

Kianga, een tweekoppige landschildpad, wordt vijf jaar. De eigenaar van dit uniek dier is Ronny Ryckoort uit Wielsbeke.

26May

Er zijn nog maar 3 Yangtze shoftshell schildpadden in de wereld. Onderzoeker zoeken naarstig naar een 4e om uitsterving te voorkomen.

15May

330 schildpadden in koffers zijn in beslag genomen in Maleisie. Het ging om 2 zeldzame soorten schildpadden.

14May

Al jaren woont er een schildpad in de sloot langs het Zuideinde in Landsmeer. Deze roodwang schildpad groeit elk jaar en is nu al 30 cm.

08May

In het Duitse Beieren is een 150 miljoen jaar oud fossiel van een reuzenschildpad gevonden met een grote van 64 cm van een nog niet ontdekte schildpadsoort.

08May

Schildpad als vermomd als hamburger meegesmokkeld in vliegtuig in China.

10Feb

6400 illegale schildpadden inbeslaggenomen in Indie vanwege vraag voor medicijnen, feng shui en als voedsel.

31Jan

Een leuke compilatie met grappige schildpad beelden.

31Jan

Een leuk filmpje van picta belli’s in het wild en lekker aan het zonnen.

30Oct

Henk is onder de schildpad liefhebber een grote bekende. Naast zijn grote kennis heeft hij zich lang ingezet voor de NBSV.

06Oct

Zaterdag 19 november 2016 Voorwoord Ook dit najaar weer een vol programma. Zoals u kunt zien, is aan iedereen gedacht.

06Oct

De Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo heeft de afgelopen dagen vier Borneo rivierschildpadden verwelkomd. Op dit moment komt ook een vijfde ei uit.

05Oct

Hij is meer dan 100 jaar oud, maar het seksleven van reuzenschildpad Diego zal de geschiedenis ingaan.