Blog

10Feb

Vandaag werd in Diergaarde Blijdorp het Natuurbehoudscentrum in het Oceanium geopend samen met de Vrienden van Blijdorp ter ere van Henk Zwartepoorte.

09Feb

Inbrekers hebben 123 jonge reuzenschildpadden gestolen uit een broedcentrum op de Galapagoseilanden. Het is niet bekend waar de dieren nu zijn.

20Sep

Op dinsdag 18 september is een bijtschildpad aangespoeld op het strand in Vlissingen. Het dier is overgebracht naar Reptielenzoo Iguana om te herstellen.

13Sep

In een dierenpark op Corsica zijn 56 Griekse landschildpadden gestolen. De dieven zijn binnengekomen door een gat te knippen in het hek.

19Aug

De dode schildpadden werden tussen 24 juli en 13 augustus aangetroffen in Puerto Arista. Daar is een speciaal natuurgebied aangelegd waar de dieren hun eieren kunnen leggen.

20May

De afgelopen jaren zijn heel wat exotische rood- en geelwangschildpadden in de parkvijver De Mik in Brasschaat achtergelaten.

18May

De mannelijke schildpad werd aangetroffen op de Wilhelminalaan in Zevenaar, waarna het reptiel naar de dierenarts is gebracht. De exacte vindplek is niet bekend. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Amivedi Arnhem.

16May

Meestal zitten de dieren in de dierentuin. De dierenambulance in Amsterdam heeft een schildpad gevonden die tegenover Artis liep. Bij Artis weten ze van niets, alle dieren zitten daar nog in hun hok. Niemand weet van wie de schildpad wel is.

20Apr

Opnames van de Emys orbicularis (Europese moerasschildpad) tijdens het zwemmen en eten. Opnames zijn gemaakt vanuit verschillende hoeken.

31Mar

Minstens 80 babydwergschildpadjes verlieten hun nest aan de zuidelijke rand van het strand van Versova verlieten om naar de Zee te trekken. Aan de kust van Odisha werd vorige maand nog een record van 428.083 eitjesleggende dwergschildpadden waargenomen.

01Mar

Grote aantalle Dwergschildpadden (Lepidochelys olivacea) leggen massaal nesten in het Odisha’s Ganjam district. Dit is een bedreigde schildpaddensoort.

04Feb

Schildpad voorjaarslanddag zaterdag 21 april 2018 met Testudo hermanni hercegovinensis, Testudo marginata) en de Europese moerasschildpad (Emys orbicularis)