Duitse douane vindt 4 schildpadden in auto

20Aug

Douaneambtenaren van de controle-eenheid Verkeersroutes van het douanekantoor Rosenheim, hebben in de ochtend van 16 augustus op de rustplaats Irschenberg in de auto van een vijf-kopige Franse familie, vier levende schildpadden gevonden. Voor de bijrijdersstoel van het voertuig waren drie roodwangschildpadden verborgen in een plastic schaal en een Moorse schildpad in een kartonnen doos.
De vader verklaarde dat hij tijdens de vakantie in Turkije de roodwangschildpadden heeft kocht bij een kiosk. Hij vond de Moorse landschildpad in een bos. Hij wist niet wat voor een soort het was. De vader kon ook niet de nodige vergunning voor de Moorse landschildpad overleggen.

De schildpadden zijn overgebracht naar reptielen opvang in Munchen waar ze nu in quarantaine verblijven. De vader kreeg een boete van eur 1000,00 voor het verstoren van de nationale natuur. De kosten voor de opvang van de dieren zijn ook nog eur 600,00 per dag.

Roodwangschildpadden mogen niet meer worden geimporteerd omdat ze tot de invasieve soorten behoren. Deze verstoren de verhoudingen in de natuur. De Moorse landschildpad is een beschermde diersoort en wordt bedreigd met uitsterven. Daarom mogen er geen dieren uit het wild worden gevangen.