Mega aqua-terrarium voor moerasschildpadden

waterschildpad bak

14Oct

Het Duitse bedrijf Hoppe Terrarienbau Exclusiv heeft een mega aqua terrarium gebouwd voor moerasschildpadden. In deze bak wonen onder andere chrysemys picta marginata.

Het geheel heeft een grote van 300 X 226 X 60 cm. De waterhoogte is 40 cm. Er zit in totaal 1700 liter water in en 680 liter aan landinhoud. De landinhoud bestaat voor 420 liter uit zand en humus.

Constructie en afwerking

Zodat de schildpadden makkelijk uit het land kunnen komen zijn flagstones gestapeld. Hiermee kunnen ze op het landgedeelte en het zonneeiland.

De achterwanden zijn afgewerkt met natuursteen.

De hele constructie staat op een constructie van aluminium profielen. De dragende constructie wordt verborgen door houten schotten met deuren dit zijn witgeschilderd.

Het glas aan de voorkant is 19 mm dik.

Filter en belichting

Het filter systeem heeft een 3 kamer-filter. Er zitten drie pompen in die elk een doorvoer hebben van 3400 liter per uur. De waterstand wordt automatisch op hoogte gehouden door een magneet ventiel. Een zelfde constructie wordt ook vaak bij koi-vijvers gebruikt. Daarnaast wordt nog een 55W UVC lamp gebruikt om bacteriën in het water te doden. In het water zit een 300W water verwarming.

Boven het water hangen 3 Giesemann Reflex-Sunrise waarin 4x80W TL-lampen zitten. Daarnaast hangen er nog 4 Bright Sun Jungle Flood van 70W boven de plekken waar de schildpadden kunnen zonnen.

Als met al is dit een waanzinnig indrukwekkende bak waar iedere schildpadliefhebber van droomt.

https://hoppe-terrarienbau-exclusiv.de/terrarien/aqua-terrarium-fuer-wasserschildkroeten/