Najaarslanddag NBSV 2016

Najaarslanddag NBSV 2016

06Oct

Zaterdag 19 november 2016 Voorwoord Ook dit najaar weer een vol programma. Zoals u kunt zien, is aan iedereen gedacht. Naast wetgeving en dierenwelzijn is er ook aandacht voor land-, water- en moerasschildpadden en een heel bijzondere reis naar China, een land waarvan wij dachten dat ze er alleen schildpadden eten. Dit blijkt iets genuanceerder te liggen dan wij denken. Het bestuur wenst u een leuke en vooral leerzame najaarslanddag toe.

TijdstipPresentatie-onderwerp*Spreker
09.00 uurZaal open
10.00 uurOpenen en welkomJan Boonstra, voorzitter
10.05 – 11.15 uurCITES, en Flora- en faunawet. Aanvraag, regelgeving, chippen en uitheemse opvang.Medewerkers Team Handhaving Dier, Natuur en Handhavingsregie (NL)
11.15 – 12.00 uurWinterslaap bij schildpadden vanuit wetenschappelijk / diergeneeskundig perspectief.J. Mensink en L. Lambrechts dierenartsen (B/NL)
12.00 – 13.15 uurPauze
13.15 – 14.00 uurKeeping and manage a suitable colony of Geoemyda japonica at Turtle sanctuary- conservation project (Engelstalig)Benjamin Leprince (F)
14.00 – 14.45 uurIndotestudo forstenii (celebeslandschildpad) Het houden, verzorgen en kweken van een bijzondere schildpaddensoortPatrick van den Elshout (NL)
14.45 – 15.15 uurPauze
15.15 – 15.45 uurKweek en verzorging van de druppelschildpad (Clemmys guttata)Nick Cramer. Stamboekhouder. (NL)
15.45 – 16.45 uurImpressies van een reis langs schildpaddenfarms en een bezoek aan een beurs en congres in China. A once in a lifetime experience!Ron de Bruin m.m.v. Henk Zwartepoorte (NL)
16.45 uurAfsluitingJan Boonstra, voorzitter
Na 17.15 uurEten bij de chinees in Maarn (opgave tijdens landdag)

*Een korte impressie van de presentaties vindt u verderop in deze publicatie Verdere informatie Tijdens de landdag zijn er o.a. stands aanwezig met de volgende artikelen:

  • Helaas heeft Chimaira Buchhandels GmbH afgezegd ivm andere verplichtingen. In april 2017 zijn ze er weer.
  • NBSV-stand;
  • Verkoop van voedselsupplementen, heucops / lampen;
  • UV Lampen;
  • Turtle-Arts t-shirts;
  • Diverse planten.

Iedere liefhebber van schildpadden, van jong tot oud, is van harte welkom. Lidmaatschap van de NBSV is niet verplicht. De toegang en parkeren zijn gratis. Indien men schildpadden mee wil nemen naar een landdag dan moet dit eerst overlegd worden met de organisator van de landdagen. (Joris Drubbel Email: j.drubbel1@kpnplanet.nl en Koert Langeveld Email: schrenckii@hotmail.com) Verder is het ook mogelijk om andere spullen te ruilen of te koop aan te bieden (b.v. terraria, lampen, pompen, planten, etc). Ook hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  1. de te verkopen artikelen moeten een toegevoegde waarde hebben.
  2. gewenste verkopen moeten steeds voor elke landdag worden aangemeld.
  3. er moet plaats zijn.
  4. de organisatie van de landdagen beslist welke leden er op een bepaalde landdag iets ter verkoop kunnen aanbieden.

Plaats en Routebeschrijving Adres Sociaal-cultureel centrum ‘De Twee Marken’ Trompplein 5 3951 CR Maarn 0343-442706