Noodtoestand voor schildpadden in Ontario

11Jul

Het Turtle Trauma Center van Ontario heeft dit jaar al bijna 600 gewonde schildpadden opgenomen. Het ziekenhuis in het Ontario Turtle Conservation Center is zit overvol met schildpadden die aan het herstellen zijn.

Schildpad Chirurg Sue Carstairs besteedt het merendeel van haar dagen aan op tientallen schildpadschilden die door auto's zijn verpletterd.

"We zitten over onze maximale zorgcapaciteit ... we hebben het nog nooit zo druk gezien," zei de dierenarts en directeur van het centrum, gevestigd in het Kawartha-gebied in het centrum van Ontario.

"We hebben dubbel zoveel schildpadden. We weten het niet waarom."

Het zou kunnen zijn omdat het regenachtige weer over Ontario ideaal is voor de koudbloedige wezens, aldus Carstairs.

"Dit jaar zien we meer schildpadden in beweging dan vorig jaar," zei ze en voegt eraan toe dat het centrum de schildpadden zal blijven opvangen ondanks de grote toestroom.

De meeste schildpadden worden door auto's aangereden

Naast de vernietiging van de habitat, zei Carstairs dat voertuigen een bedreiging vormen voor de schildpadden van de provincie.

'De meeste van de schildpadden die in ons ziekenhuis komen, zijn gewond geraakt op de weg,' zei Carstairs.

"De meeste hebben zeer ernstige breuken van hun schild. Er is ook veel hoofdtrauma, vooral bij soorten die hun hoofd niet kunnen intrekken."

Elke volwassen schildpad is van vitaal belang voor de bevolking

Het grote aantal schildpadletsels is van belang voor Carstairs, aangezien zeven van Ontario's acht soorten schildpadden worden beschouwd als bedreigde soorten.

"Elke volwassene is van vitaal belang," zei ze.

"Het duurt maximaal 20 jaar om volwassenheid te bereiken. Ze moeten dus een lange, lange tijd leven om zelfs een kans te hebben om zich voort te planten."

Wegberm perfect om eieren te leggen

Nieuwe wegenontwikkelingen kunnen ook bijdragen aan het verminderen van schildpadverwondingen, aldus Amy Henson, een bioloog met Science North in Sudbury.

'Op dit moment is het tijdstip van het jaar zien we dat veel schildpadden eieren leggen.', zei ze.

"Toevallig zijn wegbermen een van de beste plaatsen voor schildpadden om hun eieren te leggen, omdat ze zacht, grind-achtig en erg warm zijn."

Henson zei dat schildpadden al miljoenen jaren hier wonen, wat betekent dat ze zich niet snel kunnen aanpassen aan de nieuwe wegen.

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Bosbouw heeft ondergrondse schildpaddenlegplaatsen in nieuwe wegenontwikkelingen opgezet, waaronder Highway 69, ten zuiden van Sudbury.

Henson zei dat het waarschijnlijk is dat er niet meer schildpadden gewond raken, maar dat meer mensen hen helpen.

"De opvangcentra krijgen veel schildpadden omdat mensen ze helpen. En ik vind dat een echte overwinning op het gebied van behoud," zei ze.

Verplaats schildpad, neem dan selfie

Als het veilig is om dit te doen, kan je 'absoluut' een schildpad de weg over helpen, zei Henson.

'Zorg ervoor dat je hem in dezelfde richting wijst als wanneer hij begon, en zet hem twee meter van de weg af.'

Henson voegde eraan toe dat mensen de schildpad snel moeten verplaatsen, in plaats van eerst de tijd te nemen om een selfie te maken.

'Dat kan de schildpad verwarren en waardoor ze kunnen omdraaien,' zei ze.

Als u een gewonde schildpad vindt, kunt u contact opnemen met het Turtle Trauma Center.