Blog

30Jan

In Singapore is op een strand 106 eitjes terug gevonden van een karetschildpad. Die soort is al jaren met uitsterven bedreigd.

25Jan

De zeeschildpaddensoort is vatbaar voor een virus dat kanker veroorzaakt. Opereren is vaak geen optie omdat de huid van de schildpad niet goed dichtgroeit.

01Jan

De inwoners van de Mexicaanse kuststaat Oaxaca hebben afgelopen week duizenden pasgeboren zeeschildpadden vrijgelaten in de Stille Oceaan.

25Dec

Sinds gisteren is de nieuwe website van het ESF online. De website is helemaal opnieuw opgebouwd. Uiteraard is de website nu ook responsive.

25Dec

Op een dag hoort hij mevrouw Silver zeggen dat haar schildpad maar niet wil groeien. Meneer Hoppy grijpt zijn kans en verzint voor haar een toverspreuk.

19Dec

The intermediate musk turtle a new species of turtle cements Alabama’s title as the center of turtle biodiversity in North America

14Dec

Het Enschedese asiel bracht alle landschildpadden al naar een grote schildpaddenopvang in Harkema in Friesland.

13Dec

Een zeldzame zeeschildpad heeft een flinke reis gemaakt vanuit het Caribisch gebied. Het uitgeputte diertje bereikte eind vorige week de kust van Engeland

21Nov

In Frankrijk leeft voornamelijk de Emys orbicularis orbicularis van het type I. Ze zijn gemiddeld tussen de 19 en 23 cm groot.

04Nov

400 dode zeeschildpadden aangespoeld bij de baai van Jiquilisco. vermoedelijk zijn ze overleden door het eten van algen die zijn besmet met saxitoxin.

26Oct

Er zijn slechts drie levende Yangtze-weekschildpadden bekend, een mannetje en vrouwtje in China en een ander volwassen dier in Hanoi.

20Oct

Frederica (Aldabrachelys gigantea hololissa) die al 26 jaar met Jonathan samen woont, blijkt toch een mannetjeschildpad te zijn.