Blog

14Oct

De schildpadbak heeft een grote van 300 X 226 X 60 cm. De waterhoogte is 40 cm. Er zit in totaal 1700 liter water in en 680 liter aan landinhoud.

13Oct

De Geochelone platynota balanceerde twee decennia geleden nog op het randje van de afgrond en leek toen gedoemd om binnen een paar jaar uit te sterven.

09Oct

In een grensregio tussen Colombia en Panama is een nieuw soort sierschildpad ontdekt. Dit soort is nauwverwand met soorten die duizende kilometers verder op

25Sep

De schildpad weegt ruim 700 kilo en is twee meter lang. Deze is met een kraan vervoert. Eerder werd ook een kleinere Lederschildpad gevonden.

20Aug

Drie roodwangschildpadden en een Moorse landschildpad gevonden in een auto in Duitsland. De vader kreeg een boete van eur 1000,00.

18Aug

Peter Paul van Dijk geëerd met prestigieuze Behler Turtle Conservation Award voor zijn waanzinnige inzet voor de schildpadden.

18Aug

John Fletcher uit Engeland heeft zijn landschildpad met mond-op-mondbeademing gered van de dood nadat hij haar in de vijver vond.

26Jul

Ter ere van de 65e verjaardag van de Thaise koning Vajiralongkorn zijn 1066 zeeschildpadden losgelaten in de zee.

25Jul

Het weten dat deze dieren vocaliseren en communiceren met elkaar heeft een grote invloed op de manier waarop organisaties werken om dat soort te redden.

18Jul

Europa heeft de lijst met zorgwekkende, invasieve uitheemse dier- en plantensoorten die het vorig jaar voor het eerst werd gepubliceerd.

11Jul

Dit jaar zijn al 600 schildpadden behandeld aan verwondingen door het Turtle Trauma Center in Ontario. De meeste zijn aangereden door auto's.