Blog

09Jul

Een aantal vluchten moest wachten tot dierenbeschermers de diamantrugschildpadden hadden gevangen. De dieren werden op een veilige plek weer uitgezet.

21Jun

Een vrouwelijke zeeschildpad raakte vermoedelijk na het leggen van eieren de weg kwijt en kwam terecht in de tuin

16Jun

In verschillende wateren in de gemeente Sliedrecht zijn schildpadden gezien. De beesten richten geen schade aan en zijn niet gevaarlijk.

09Jun

Zo'n 130 verwaarloosde schildpadden zijn vrijdag door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in beslag genomen.

31May

De Moorse beekschildpad is zowel erg schichtig als nieuwsgierig. Bij het minste of geringste schieten ze weg en komen ook snel weer kijken.

31May

Je kunt Chrysemys nu ook volgen op Google plus. Regelmatig zullen caresheets en artikelen worden toegevoegd aan de website en aan Google plus.

29May

Kianga, een tweekoppige landschildpad, wordt vijf jaar. De eigenaar van dit uniek dier is Ronny Ryckoort uit Wielsbeke.

26May

Er zijn nog maar 3 Yangtze shoftshell schildpadden in de wereld. Onderzoeker zoeken naarstig naar een 4e om uitsterving te voorkomen.

15May

330 schildpadden in koffers zijn in beslag genomen in Maleisie. Het ging om 2 zeldzame soorten schildpadden.

14May

Al jaren woont er een schildpad in de sloot langs het Zuideinde in Landsmeer. Deze roodwang schildpad groeit elk jaar en is nu al 30 cm.

08May

In het Duitse Beieren is een 150 miljoen jaar oud fossiel van een reuzenschildpad gevonden met een grote van 64 cm van een nog niet ontdekte schildpadsoort.