Schildpad gevonden tegenover Artis

schildpad gevonden tegenover Artis in Amsterdam

16May

Ze keken wel een beetje raar op bij de Dierenambulance Amsterdam. In hun veertigjarige bestaan hebben de dierenvrienden al veel gezien, maar een schildpad blijft zeldzaam. Uitgerekend op bevrijdingsdag werd een schildpad aangetroffen, precies tegenover Artis.


„Een klein landschildpadje”, vertelt Jacqueline van de Dierenambulance. „Hooguit twintig centimeter, en bruingroen van kleur.”

Voor de hand lag dat het dier was ontsnapt uit dierentuin Artis, dat recht tegenover de vindplaats ligt. Maar daar zijn ze geen schildpad kwijt, laat een woordvoerder weten. Omdat deze schildpadden niet in de winter kunnen overleven in ons land, gaat de dierenambulance er vanuit dat het reptiel is gedumpt door iemand die geen zorg meer wilde dragen.

„In een terrarium zijn ze best populair”, aldus de dierenvrienden. De meeste schildpadsoorten mogen in Nederland gewoon gehouden worden. Waterschildpadden zijn dan weer een ander verhaal: die zijn vaak wel verboden.

Iemand die zijn of haar schildpad kwijt is in Amsterdam, kan terecht bij Reptielenopvang Zwanenburg. Daar wacht de schildpad op een nieuw baasje, zolang de oude zich niet meldt.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2037950/schildpad-gevonden-bij-artis-hij-is-niet-van-ons