Pseudemys caresheet

pseudemys caresheet

Deze Care-sheet is enkel gemaakt voor de algemene zorg van de bedoelde soort. Verder onderzoek naar de beste manier om te verzorgen, om het even welke soort die u verzorgt, is belangrijk.

Sommige van de meestal gewoonlijk opgemerkte schildpadden in de Zuidelijk Verenigde Staten zijn van de soort de Pseudemys. Daar worden ze vernoemd naar de streek waar ze vandaan komen, met de aanvulling Cooter of Redbelly. Kenmerkend zijn ze aan hun grote afmeting te onderscheiden, dunne gele lijnen in hun hoofd, hals en benen en hun aantrekkelijk gemodelleerd rugschild. Terwijl deze soort zich frequent koestert op de zonneplaats zijn zij meer schuchter dan de in hetzelfde gebied levende Trachemys soort waar zij zich niet mee vermengen. Dientengevolge worden zij vaker gemeenschappelijk in een gebied gezien dan verwacht mag worden door waarnemers. In dieet zijn zij bijna gelijk aan vele hoofdzakelijk herbivore soorten, maar de jongen eten meer dierlijk voedsel tot zij de volwassenheid bereiken en ze zich aan een strikter vegetarisch dieet gaan houden. Net als bij Trachemys vleit de man de vrouw door het zwaaien van zijn voorste klauwen als hij voor haar staat.

Dit zijn grote schildpadden en zouden niet moeten worden gekocht tenzij je bereidt bent voor een volwassene te zorgen met een afmeting van 30cm.

Binnenhuisvesting

De beste manier van een binnen accommodatie voor Pseudemys bestaat uit een aquarium. Voor jongen zou ik een waterdiepte van 7,5 tot 15 cm voorstellen met aan het ene eind een droge plaats, uit rotsen opgebouwd, om een zonneplek te maken. Een redelijk afmeting van een aquarium voor één jong is een 90 liter: 75 x 30cm. Als het dier groeit, zou de afmeting van deze leefomgeving moeten toenemen. Alle Pseudemys zijn uitstekende zwemmers zodat de waterdiepte geen gevaar oplevert als zij ouder worden. Een diepte van 20 cm tot 60 cm zou goed zijn voor schildpadden tussen 10cm en een volwassen afmeting. De volwassen afmeting van de verschillende Pseudemys kan van 30cm tot groter worden. Bij deze afmeting zou een buitenvijver een veel meer realistische plaats dan een aquarium zijn.

De waterkwaliteit is heel belangrijk. Vele problemen met waterschildpadden kunnen afgewend worden als er enige tijd en wat geld uitgegeven wordt voor het kopen van een geschikt filtratie systeem voor uw huisdieren. Voor grotere Pseudemys raden wij buitenfilters aan die gemakkelijk te reinigen zijn en zorgen voor uitstekende waterkwaliteit.

Een verblijf voor jonge exemplaren is moeilijker schoon te houden wegens de diepte van het water, voor deze zijn binnenfilters voldoende en frequent verschonen van het water, om de 2 tot 3 dagen is de regel.

In één hoek van de huisvesting moet een warmtelamp boven een droog gebied geplaatst worden, om een kunstmatige zonneplek te verzorgen. De temperatuur in dat onderdeel van de huisvesting moet ongeveer 32 graden Celsius bedragen. De huisvesting zou ook met een volledig spectrum fluorescerend licht moeten worden uitgerust. Het licht zal voor UVB zorgen, een UVB bron is noodzakelijk voor vitamine D3 syntheses (hard nodig in calcium metabolisme). Indien gekozen is voor deze verlichting kan er een TL UVB-lamp gebruikt worden, dat volstaat. Ook kan er een tweede lamp gebruikt worden uitgerust met een speciale UVB lamp. Levende of plastic water planten worden voorgesteld om een plaats te scheppen waar de schildpadden zich kunnen schuilen of verbergen.

De buitenhuisvesting

Een roofdier vrije buiten huisvesting biedt vele voordelen aan boven binnenlogies en zou serieus als een optie beschouwd moeten worden tijdens warm weer. Een kinderzwembadje verzonken in de grond in een veilige omheining maakt een bruikbare buitenhuisvesting. Vijvers met gevorderde filtratie kunnen gebruikt worden om een buitengewoon goed te verzorgen buitenhuis voor uw Pseudemys te scheppen.

Dieet

Wees voorzichtig om niet uw Pseudemys te overvoeden. Ik raad aan enkel 2 tot 3 maal te voeden in een week voor volwassen schildpadden en iedere dag of ieder andere dag voor de snel groeiende jongen. De volwassen Pseudemys is geheel vegetarisch van aard en zal groenten gebruiken, die groen zijn zoals mosterd groen, raap groen, paardebloem, spinach, wortels, zucchini en enig water planten, d.w.z. eendekroos, is watersla, waterhyacint, enz. Terwijl het een veel meer minder deel van hun dieet vormt, zullen zij ook insecten, wormen en rivierkreeft gebruiken. Bij jongen is deze eiwit honger meer zichtbaar, maar zij zijn nog steeds hoofdzakelijk herbivoor. Veel van het commercieel bereidde schildpadden voedsel dat tegenwoordig op de markt verkrijgbaar is zijn uitstekend Pseudemys voedsel, bovendien commerciële lage eiwit diëten opzettelijke voor Koi of Goudvis bereidt kan ook gebruikt worden als een deel van een afgewisseld dieet.

Een bijkomende calcium toevoeging is essentieel. Gepoederd calcium gesprenkeld over al het voedsel. Het is gebruikelijk dat gegeven calcium wordt aangevuld met vitamine D3 indien het dier binnen wordt gehandhaafd, en calcium zonder D3 indien het buiten is. Het aanbieden van sepia's, waaraan geknaagd kan worden is ook aangeraden.

Sommige van deze soorten overwinteren door een winterslaap te houden. Na voorzichtig onderzoek van methoden om dit veilig te doen, zal gezorgd moeten worden voor winterslaap faciliteiten voor de schildpad..

Het moet worden opgemerkt dat water- en landschildpad zorgonderzoek aanhoudend vernieuwd wordt. Als er nieuwe informatie verkrijgbaar komt, delen wij dit op de World Chelonian Trust website aan www.chelonia.org . Serieuze houders vinden het een voordeel om de steun van anderen te hebben die deze soorten bijhouden.

http://chelonia.org/Articles/pseudemyscare_nl.htm