Leuke hotspots voor een vrijgezellenfeestje

Een vrijgezellenfeestje organiseren voor je beste vriend of vriendin is vaak een hele klus. Je wilt er een onvergetelijk feest van maken en op zoek gaan naar de perfecte locatie. Tegenwoordig zijn er heel veel leuke hotspots te vinden voor een geslaagd vrijgezellenfeestje. In dit artikel zetten we de beste opties voor je op een rijtje.

Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over wat de vrijgezel in kwestie het leukst zou vinden. Hou rekening met zijn of haar interesses en persoonlijkheid.Wil diegene het liefst een wild feest, of juist een relaxte activiteit met goede vrienden? Bespreek dit van tevoren met de rest van de organisatie, zodat iedereen op één lijn zit.

Ook belangrijk is het budget. Een vrijgezellenfeestje hoeft zeker geen fortuin te kosten, maar houd hier wel rekening mee bij het kiezen van activiteiten en locaties. We zetten hier budgetvriendelijke suggesties voor je op een rij, zonder in te leveren op plezier!

Hotspots per stad

Amsterdam

Amsterdam biedt volop mogelijkheden voor een geslaagd vrijgezellenfeestje. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Amsterdam Dungeon met een griezeltocht, ideaal voor de waaghalzen onder jullie. Voor een actieve middag kun je escaperooms bezoeken of trapezeklimmen. ’s Avonds is er keuze uit talloze gezellige cafés en clubs om de nacht door te brengen.

Een rondvaart met drankjes erbij is ook een aanrader. Of huur een partijbus en rijd langs de leukste kroegjes van de stad. Voor een ludieke activiteit kun je een workshop naked sushi of striptease dansen volgen.

Rotterdam

In Rotterdam kun je voor een vrijgezellenfeestje terecht in pretpark Plaswijckpark voor een dag vol waterpret. Ook een bezoek aan de Markthal is een aanrader, met na afloop een pubcrawl door de gezellige uitgaansgebieden Witte de Withstraat en Oude Haven.

Een escape room is ook hier een leuke activiteit. Bij Mock Escape in Rotterdam heb je keuze uit verschillende spannende kamers. Daarna kun je lekker gaan bowlen bij dansschool Happy Days of de virtuele wereld verkennen bij VR Base.

Utrecht

In Utrecht kun je kiezen voor een bezoek aan attractiepark Walibi Holland met de spannendste achtbanen. Ook is een wildwaterbaanrafting met Degree270 een spectaculaire activiteit voor thrillseekers. Of maak het iets rustiger met een high tea bij Kitchen Bar Lewis, inclusief cocktailworkshop.

’s Avonds zijn er volop gezellige cafés in de binnenstad, zoals ’t Oude Pierement en Bar el Monasterio. Voor een spannende activiteit ga je naar Quest Room Utrecht voor een real life escape game.

Eindhoven

In Eindhoven kun je voor een vrijgezellenfeestje terecht bij de vele escaperooms die de stad rijk is, zoals Claustrofobia en The Room. Ook bij VR-Xperience beleef je een interactieve game in virtual reality.

Ga daarna lekker bowlen bij Bowling Eindhoven of organiseer een pubquiz bij een van de bruine cafés in het centrum. Ook een bezoek aan de Efteling met de groep is een leuke activiteit.

Maastricht

Maastricht leent zich uitstekend voor een bourgondisch vrijgezellenfeestje. Begin de dag met een workshop bij Maastricht Underground Experience en leer hoe je zelf wijn, bier of jenever maakt.

’s Middags kun je een comedy tour door de grotten volgen. ’s Avonds zijn er talloze gezellige terrasjes en kroegen om af te sluiten, zoals Take One en In Den Ouden Vogelstruys.

FAQ

Hoe organiseer je een geslaagd vrijgezellenfeestje?

Zorg dat je goed op de hoogte bent van de wensen van de vrijgezel. Overleg op tijd met de andere organisatoren. Zorg voor leuke activiteiten en boek op tijd een leuke locatie. Bedenk leuke spelletjes/opdrachten voor onderweg. Registreer mooie herinneringen met foto’s en video.

Wat zijn goede vrijgezellenfeestje activiteiten?

Escape rooms, paintballen, karten, boottocht met drankjes, pubquiz, cowboysaloon bezoeken, comedyshow bezoeken, strippen, boudoir fotoshoot, casinoavond, theatervoorstelling.

Hoe houd je een vrijgezellenfeest budgetvriendelijk?

Kies voor activiteiten overdag i.p.v. ’s avonds in dure uitgaansgelegenheden. Denk aan picknicken, wandelen, spelletjesmiddag, etc. Ga voor een hostel i.p.v. hotel. Maak uit eten goedkoper door vooraf drankjes te doen. Laat iedereen zelf drankjes meenemen.

Wat zijn goede vrijgezellenfeest vervoersopties?

Huur een limousine of feestbus om met z’n allen van hot naar her vervoerd te worden. Dit voorkomt dat mensen zelf moeten rijden / taxi’s hoeven te nemen. Regel een chauffeur die niet drinkt, of doe een pubcrawl per fiets.

Wat zijn originele vrijgezellenfeest cadeaus?

Een scrapbook of fotoboek vol herinneringen. Een gepersonaliseerde fles drank. Een erotiek pakketje. Een gepersonaliseerde mok. Een polaroid camera + photobooth accessoires.

Conclusie

Een geslaagd vrijgezellenfeestje begint met een goede voorbereiding en het afstemmen van de activiteiten op de wensen van de vrijgezel. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke hotspots te vinden voor een onvergetelijk feest. Denk out of the box en kies activiteiten die echt bij de persoon passen.

Houd rekening met het beschikbare budget, dan hoeft een vrijgezellenfeestje echt geen fortuin te kosten. Met de tips en suggesties uit dit artikel zit een fantastisch feestje er sowieso in!

Dit vind je misschien ook leuk...