Oost Azië

Schildpadden in Oost Azië

Agrionemys horsfieldii

De Russische vierteenschildpad is een mooie, kleine landschildpad. Kenmerkend is dat ze vier nagels hebben per poot, vandaar ook de naam vierteenschildpad.


Lees meer over Agrionemys horsfieldiiden

Geoemyda spengleri

Spenglers aardschildpad komt voor in delen van Azië en leeft in de landen China en Vietnam. De habitat bestaat uit de strooisellaag op de bodem van het bos.


Lees meer over Geoemyda spengleriden

Mauremys nigricans

De Mauremys nigricans bruine schildkleur. Juvenielen hebben afstekende rode lichtere lijnen onder schildrand. De nek en poten zijn vrij lang en de kop is relatief groot, ook bij oudere dieren.


Lees meer over Mauremys nigricansden

Mauremys mutica kami

Mauremys mutica kami


Lees meer over Mauremys mutica kamiden

Geoemyda japonica

De Geoemyda japonica (Japanse aardschildpad) kan een lengte bereiken tot 16 cm. Het rugschild is relatief langwerpig en lichtelijk afgerond.


Lees meer over Geoemyda japonicaden

Mauremys sinensis

De Chinese streepschildpad (Mauremys sinensis) komt voor in Azië: in China, Taiwan en Vietnam. De habitat bestaat uit langzaam stromende wateren


Lees meer over Mauremys sinensisden

Mauremys mutica

De huid van de kop en poten van de Mauremys mutica is grijs tot groen van kleur aan de bovenzijde, maar geelachtig aan de onderzijde.


Lees meer over Mauremys muticaden

Mauremys mutica mutica

De Nederlandse naam is te danken aan de duidelijk zichtbare kiel op het midden van het rugschild, met aan weerszijden twee minder duidelijke laterale kielen


Lees meer over Mauremys mutica muticaden

Mauremys reevesii

De Chinese driekiel heeft zijn naam te danken aan de drie kielen die over het rugschild lopen. De buitenste kielen zijn zijdelings afgevlakt.


Lees meer over Mauremys reevesiiden