Italie

Over Italie


In de lente zie je de temperaturen al snel oplopen naar aangename waardes en je ziet de prachtige Italiaanse natuur tot bloei komen. Vanwege de nog niet té warme dagen en de zon die nog niet op haar felst is, is Italië in het voorjaar het mooiste. Wie in deze periode een zonvakantie wil boeken is daar nog iets te vroeg voor. Het weer is tevens nog erg instabiel en de kans is vrij groot dat er enkele dagen regenachtig maar ook koud weer is. Dit geldt voor heel Italië, dus ook in het wat warmere zuiden van het land. In de tweede helft van mei neemt de buienkans af en stijgen de watertemperaturen van de meren en de Middellandse Zee tot tegen de twintig graden. Warme zomermaanden Gedurende de zomerperiode (juni, juli, augustus) is het in grote delen van Italië warm tot zeer warm. Vooral in het zuiden van Italië (omgeving Napels en de eilanden Sicilië en Sardinië) kunnen de thermometers oplopen tot maar liefst veertig graden. Gemiddeld genomen zijn er geen grote verschillen in de zomertemperaturen, in de praktijk is het door de lengte van het land wel mogelijk dat er op hetzelfde moment verschillen in temperatuur gemeten worden van vijftien graden tussen noord en zuid. In de hoger gelegen delen van Italië kan het zelfs twintig tot vijfentwintig graden koeler zijn dan in het uiterste zuiden van Italië op dat moment.

januarifebruarimaartaprilmeijunijuliaugustusseptemberoktobernovemberdecember
Temperatuur6,57,5101216,52123,523,52116,5118,5
Temp NL3,13,36,29,213,115,617,917,514,510,76,73,7
Vochtigheid
Zonuren34579101110161164

Italie behoort het Zuid Europa

Schildpadden in Italie

Emys orbicularis - europeese moerasschildpad

Emys orbicularis

Emys orbicularis

De Europese moerasschildpad (Emys orbicularis) heeft onopvallende donkere kleuren heeft met karakteristieke gelige vlekjes op het schild en de huid.

Emys orbicularis galloitalica - frans italiaanse moerasschildpad

Emys orbicularis galloitalica

Emys orbicularis galloitalica

De Emys orbicularis galloitalica is een van de 13 ondersoorten van de Europese moerasschildpad en wordt geplaatst in de Galloitalica groep.

Griekselandschildpad

Testudo hermanni

Testudo hermanni

Testudo hermanni soorten komen voor in Europese mediterraanse gebieden en zijn zijn relatief kleine schildpadden.

Testudo hermanni hermanni

Testudo hermanni hermanni

De Testudo hermanni hermanni ook bekend als Griekselandschildpad kan een schildlengte krijgen van 15 tot 19 centimeter. Van de bovenkant gezien is het schild rond of ovaal.