Zuid-Oost Azië

Schildpadden in Zuid-Oost Azië

Heosemys leytensis

Heosemys leytensis


Lees meer over Heosemys leytensisden

Mauremys reevesii

De Chinese driekiel heeft zijn naam te danken aan de drie kielen die over het rugschild lopen. De buitenste kielen zijn zijdelings afgevlakt.


Lees meer over Mauremys reevesiiden

Heosemys depressa

Het rugschild van de Heosemys depressa is egaal lichtbruin tot geelbruin en soms gevlekt met donkere tot zwarte vlekken op de hoornplaten.


Lees meer over Heosemys depressaden

Heosemys spinosa

De gestekelde aardschildpad (Heosemys spinosa) bereikt een maximale schildlengte van ongeveer 23 centimeter. 


Lees meer over Heosemys spinosaden

Batagur borneoensis

De Callgurschildpad (Batagur borneoensis) is een middelgrote tot grote schildpad. De vrouwen worden gemiddeld 60 centimeter groot.


Lees meer over Batagur borneoensisden

Notochelys platynota

De Notochelys platynota wordt met een schildlengte van ongeveer 30 centimeter niet zo groot, het schild is plat van vorm en heeft een bruine kleur.


Lees meer over Notochelys platynotaden

Geoemyda spengleri

Spenglers aardschildpad komt voor in delen van Azië en leeft in de landen China en Vietnam. De habitat bestaat uit de strooisellaag op de bodem van het bos.


Lees meer over Geoemyda spengleriden

Heosemys grandis

De kleur van het rugschild van de Heosemys grandis is bruin tot zwart, de kiel vaak lichter gekleurd. Het buikschild is geel van kleur


Lees meer over Heosemys grandisden

Mauremys sinensis

De Chinese streepschildpad (Mauremys sinensis) komt voor in Azië: in China, Taiwan en Vietnam. De habitat bestaat uit langzaam stromende wateren


Lees meer over Mauremys sinensisden

Mauremys nigricans

De Mauremys nigricans bruine schildkleur. Juvenielen hebben afstekende rode lichtere lijnen onder schildrand. De nek en poten zijn vrij lang en de kop is relatief groot, ook bij oudere dieren.


Lees meer over Mauremys nigricansden

Mauremys mutica

De huid van de kop en poten van de Mauremys mutica is grijs tot groen van kleur aan de bovenzijde, maar geelachtig aan de onderzijde.


Lees meer over Mauremys muticaden

Mauremys mutica mutica

De Nederlandse naam is te danken aan de duidelijk zichtbare kiel op het midden van het rugschild, met aan weerszijden twee minder duidelijke laterale kielen


Lees meer over Mauremys mutica muticaden