Tarotkaartlegging voor antwoorden over verleden, heden en toekomst

Tarotkaarten worden al eeuwenlang gebruikt om inzicht te krijgen in het verleden, heden en de toekomst. Door middel van een tarotkaartlegging kun je antwoorden krijgen op belangrijke levensvragen en meer duidelijkheid krijgen over je huidige situatie.

Een tarotkaartlegging kan je helpen om problemen uit het verleden een plek te geven, beter te begrijpen wat er nu in je leven speelt en een blik op de toekomst te werpen. De wijsheid van de tarotkaarten stelt je in staat om met een open vizier naar je bestaan te kijken.

Wil jij ook meer inzicht in het verleden, heden en de toekomst? Lees dan snel verder voor alles wat je moet weten over tarotkaartlegging.

Hoe werkt een tarotkaartlegging?

Een tarotkaartlegging wordt meestal gedaan door een tarotkaartlezer. Deze zal eerst de vraag van de cliënt verhelderen en vervolgens een tarotspreiding leggen met de tarotkaarten. Elke tarotkaart heeft een eigen betekenis. Door de combinatie van de verschillende kaarten te interpreteren, kan de tarotkaartlezer antwoord geven op de vraag.

Er zijn veel verschillende tarotspreidingen mogelijk, afhankelijk van het type vraag en de stijl van de kaartlegger. Meestal worden er niet meer dan 10 kaarten gebruikt in een legging. De posities van de kaarten ten opzichte van elkaar zijn ook van belang voor de interpretatie.

Voor beginners is de Keltische Kruis-spreiding een goede basis. Hierbij worden vier kaarten neergelegd in de vorm van een kruis. Deze vertegenwoordigen het verleden, heden, toekomst en de invloeden van buitenaf.

Welke soorten tarotkaarten zijn er?

De bekendste en meest gebruikte tarotkaarten zijn de Tarot van Marseille en de Rider Waite tarot. Beide bestaan uit 78 kaarten, onderverdeeld in de Grote Arcana (22 kaarten) en de Kleine Arcana (56 kaarten).

 • De Grote Arcana toont belangrijke levensthema’s en invloeden.
 • De Kleine Arcana gaat dieper in op het dagelijks leven.

De Tarot van Marseille heeft simpele, middeleeuwse afbeeldingen. De Rider Waite tarot heeft gedetailleerdere plaatjes met symboliek. Andere bekende tarotdekken zijn o.a. de Aleister Crowley Thoth tarot en de Crystal Visions tarot.

Tarot van Marseille Oudste Europese tarotdeck, ontstaan in de 15e eeuw. Bevat alleen afbeeldingen, zonder uitgebreide symboliek.
Rider Waite tarot Bedacht door A.E. Waite en P.C. Smith rond 1900. Populair setje met veel symboliek en kleur.
Aleister Crowley Thoth tarot Door Aleister Crowley ontworpen in de jaren ’40. Beïnvloed door waarzeggerij en magie.

Hoe interpreteer je de tarotkaarten?

Het interpreteren van de tarotkaarten tijdens een legging vereist oefening en ervaring. Elke tarotkaart heeft een eigen betekenis, maar de juiste interpretatie is afhankelijk van de context van de vraag en de omliggende kaarten.

Over het algemeen gelden deze richtlijnen bij het interpreteren van een tarotspreiding:

 • Kijk naar de betekenis van elke afzonderlijke kaart
 • Let op de combinaties tussen kaarten
 • Dezelfde kaart op meerdere plekken benadrukt het thema
 • Tegenovergestelde kaarten geven een spanningsveld aan
 • De kaarten rondom geven extra betekenis aan de centrale kaart

Vaak hebben kaarten een positieve of negatieve lading. Zo duidt De Dood kaart meestal op het afsluiten van iets, De Toren op een onverwachte en dramatische gebeurtenis.

Waarvoor kun je een tarotkaartlegging gebruiken?

Een tarotlegging geeft vaak verhelderende informatie en nieuwe inzichten. Je kunt tarotkaarten raadplegen voor:

 • Antwoorden over een huidig probleem of vraagstuk
 • Inzicht in je relaties en sociale contacten
 • Loopbaan- en financieel advies
 • Spirituele groei en persoonlijke ontwikkeling
 • Een blik op de toekomst en wat je te wachten staat

Let op dat een tarotlegging geen absolute voorspellingen geeft, maar eerder suggesties en mogelijkheden. De toekomst ligt niet 100% vast. Je hebt zelf invloed op de koers van je leven.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen leren tarotkaarten leggen?

Ja, iedereen kan leren om tarotkaarten te leggen. Het vereist wel oefening, geduld en intuïtie. Begin met het bestuderen van de betekenis van elke kaart en oefen verschillende spreads. Laat je daarnaast leiden door je intuïtie bij het interpreteren.

Hoe vind ik een betrouwbare tarotkaartlezer?

Zoek een tarotkaartlezer met ervaring, die luistert naar je vraag en de tijd neemt voor een legging. Controleer reviews en vraag evt. naar referenties. Een goede klik met je kaartlezer is ook belangrijk. Vertrouw op je gevoel.

Kunnen tarotkaarten de toekomst voorspellen?

Tarotkaarten voorspellen niet letterlijk de toekomst. Wel geven ze inzicht in de energieën en invloeden van nu, en hoe die doorwerken in de toekomst. De toekomst is niet vastgelegd en kan altijd veranderen.

Zijn online tarot readings betrouwbaar?

Online tarot readings kunnen zeker betrouwbaar zijn, maar let op met welke kaartlegger je in zee gaat. Lees reviews, kijk of er een gratis proeflegging mogelijk is en ga af op je gevoel bij de kaartlegger.

Wanneer krijg ik antwoord op mijn tarot vraag?

Een tarotlegging kan meteen antwoord geven op je vraag, door de betekenis van de getrokken kaarten. Soms moet de boodschap nog doordringen en volgt het inzicht pas later. Heb geduld en vertrouw erop dat de antwoorden komen.

Kan ik meerdere keren dezelfde tarot vraag stellen?

Ja, dat kan. Leg de kaarten opnieuw als je meer duidelijkheid wilt over een prangende vraag. Vaak levert een tweede of derde legging extra inzicht op. Wel is het raadzaam om tussen de leggingen even te pauzeren en na te denken over de eerste uitkomst.

Conclusie

Een tarotkaartlegging kan je helpen om betekenisvolle antwoorden te vinden op vragen uit je verleden, heden en toekomst. Maar onthoud dat de toekomst niet vaststaat. Jouw vrije wil en dagelijkse keuzes bepalen uiteindelijk de koers van je leven.

Gebruik de wijsheid van de tarotkaarten als een kompas dat mogelijkheden en inzichten biedt. Laat je leiden door je eigen innerlijke stem. Veel succes met het vinden van antwoorden en het creëren van je eigen unieke toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...