Sternotherus

Sternotherus (Muskusschildpadden) zijn een geslacht van schildpadden uit de familie Kinosternidae. De groep werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door John Edward Gray in 1835.

Sternotherus odoratus - muskusschildpad

Sternotherus odoratus

Sternotherus odoratus

Muskusschildpadden zijn slechte zwemmers. Onderwater lopen en klimmen ze meer dan dat ze zwemmen. Ze leven dan ook in ondiepe wateren met veel vegetatie.